29.03.2024
Новини

Тернопіль вкотре запитав: “Хто замовив Катю Гандзюк?”

4 листопада виповнюється рік з дня смерті активістки з Херсонщини Катерини Гандзюк. У липні 2018 року дівчину облили кислотою, через кілька місяців вона померла у лікарні. Замовники вбивства досі на свободі, невеликі терміни отримали лише виконавці.

Сьогодні у сорока містах України активісти вийшли на акцію “Рік без Каті”. Люди вкотре запитали: “Хто замовив Катю Гандзюк?”

  • Володимир Зеленський згадував ім’я Каті Гандзюк перед виборами, він просив у Порошенка, щоб вбивці були покарані, – каже організаторка акції, представниця ГО “Centre UA” Юлія Ковальчук. – Але зараз ми бачимо, що президент мовчить, а мовчання вбиває. Новоутворена Верховна Рада ігнорує питання вбивств і нападів на активістів, досі не створена слідча комісія, бо Верховна Рада не може дійти згоди щодо її складу.

  • У мене двоякі відчуття, – говорить представниця УГП Ірина Яремчук. – Коли я читала інтерв’ю з батьком Катерини і дивилася на її понівечене тіло, мені було моторошно. А коли я дізналася, що її життя коштувало 6,5 тисяч доларів, це було величезне обурення. 6,5 років – максимальний строк, на який засудили одного із виконавців. Де справедливість?

  • Катерина Гандзюк – це гідність, це чесність, це справедливість, – говорить активіст ГО “Вільні люди” Іван Ковалик. – Вона віддала своє життя заради кожного з нас. Хто б не був в Україні владою, ми повинні виходити і говорити про непокаране зло, бо непокаране зло зростає.

 

  • Я прийшов вшанувати пам’ять Катерини Гандзюк – символ боротьби з корупцією, за чесність і справедливість, людини, яка поклала життя, що корупційна прогнила система пішла в минуле, – каже активіст Демальянсу Олег Синовець.

Постать Каті об’єднала представників практично усіх політичних партій і громадських об’єднань Тернопільщини. Активісти виходитимуть, поки замовників вбивства не покарають.

Перейти до панелі інструментів