16.04.2024
Анонс Новини

Тернопіль долучається до Всеукраїнської акції “Рік без Каті”

У понеділок, 4 листопада, о 19:00 год. тернопільські активісти запрошують до пам‘ятника Степану Бандері (навпроти ОДА) вшанувати пам’ять Катерини Гандзюк.

4 листопада – день смерті активістки.

– Катя загинула в результаті нападу на неї 31 липня 2018 року в Херсоні. вона боролася за життя 96 днів, – розповідає одна з організаторів акції Юлія Ковальчук. – 96 днів пекельного болю, операцій і постійного приниження з боку правоохоронців, які з першого ж дня займалися порятунком вбивць.

За цей рік покарано лише 5 виконавців, яким не вдалось втекти у перший тиждень після скоєного злочину. Вони отримали мізерні строки. Замовники і організатори відомі, але досі на свободі.

– Вони дозволяють собі ігнорувати суди, пресу, громадськість, – додає співорганізатор акції, в.о. голови ТО ВО “Автомайдан” Юлія Гесюк. – Вони вірять в те, що вже уникли покарання. Але вони помиляються.

Акція відбудеться у сорока містах України.

У переддень річниці смерті Катерини СБУ і Генпрокуратура обіцяють оприлюднити нові факти у розслідуванні.

– Розшук одного із ключових фігурантів справи, основного організатора нападу Олексія Лєвіна, проводиться у тісній взаємодії з Інтерполом, окремо залучені спецслужби деяких країн, – зазначив керівник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар. – Як було встановлено, ще 19 серпня 2018 року він виїхав за кордон. Розслідування замовних вбивств є одним із найскладніших у світовій практиці. СБУ звертається до всіх небайдужих громадян повідомляти правоохоронним органам будь-яку інформацію, яка допоможе встановити його місцезнаходження.

Керівник слідства додає, що розглядають усі версії, які могли стати причиною нападу на Катерину, насамперед пов’язані з її звинуваченнями посадовців області у зловживаннях.

Перейти до панелі інструментів