29.03.2024
Новини Оперативно

СБУ вивела на територію України свідка злочинів терористів ДНР. Він виявився уродженцем Тернопільщини

Служба безпеки України провела спецоперацію і вивела з тимчасово окупованої території Донеччини колишнього представника так званого «Центру спеціальних операцій МДБ ДНР». Ця структура була створена спецслужбами РФ і повністю ними контролюється, повідомляє пресцентр відомства.

Чоловік став свідком злочинів терористів, зокрема незаконного утримання і тортур полонених військовослужбовців Збройних Сил України, а також протиправної діяльності російських спецслужб. Згодом він виявив готовність залишити ОРДО для надання українським контррозвідникам цієї інформації.

Проведена перевірка підтвердила, що колишній учасник незаконних збройних формувань не брав безпосередньої участі у бойових діях, не вчиняв інших тяжких та особливо тяжких злочинів. Суд, який врахував надану інформацію та допомогу слідству, звільнив його від кримінальної відповідальності.

СБУ нагадує, що особа, крім організатора і керівника терористичної групи чи терористичної організації, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності.

В управлінні СБУ в Тернопільській області повідомили, що свідок злочинів – родом з Тернопільщини.

Перейти до панелі інструментів