27.04.2024
Новини Оперативно

За три тижні жителі Тернопільщини принесли в поліцію майже 200 одиниць зброї та 650 боєприпасів

З 1 жовтня в області триває місячник здачі зброї. За кілька тижнів жителі краї принесли у поліцейські відділи 197 одиниць зброї та 650 боєприпасів.

Про це повідомляють в поліції Тернопільської області.

Серед зданого: 41 взірець нарізної зброї, 85 – гладкоствольної, 35 – холодної. Окрім цього мешканці краю принесли до  поліції 15 спецзасобів, а саме 6 одиниць газової зброї та 9 пристроїв з гумовими кулями.
Найбільш активно зброю здають мешканці Теребовлянського, Підволочиського, Чортківського районів та міста Тернополя.
Проте не усі краяни проявляють свідомість та не поспішають скористатися місячником добровільної здачі зброї, аби добровільно здати зброю та боєприпаси до поліції. Факт незаконне зберігання вибухобезпечного предмету виявили співробітники Теребовлянського відділу поліції у 39-річного жителя райцентру. У нього вилучили предмет, ззовні схожий на тротилову шашку вагою близько 200 грамів. Слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 263 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
В поліції нагадують, місячник триватиме до кінця жовтня: саме в цей період громадяни мають змогу здати наявну в них незареєстровану зброю, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності, яка передбачена статтею 263 Кримінального кодексу України. Також краяни за наявності відповідних підстав  мають право зареєструвати зброю на своє ім’я.

 

Перейти до панелі інструментів