16.04.2024
Місто Новини

Одну із скандальних забудов зроблять нижчою, ніж планувалось

 

Рішення про зменшення поверховості на одній із “гарячих будівельних точок”, як писали місцеві ЗМІ два роки тому, прийняли сьогодні, 23 жовтня, на засіданні виконкому.

Йдеться зокрема про будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Заміській,16, на приватній ділянці. Проти будівництва там багатоповерхівки виступали мешканці навколишніх будинків, оскільки були проти ущільнення будівництва та підозрювали, що власник землі збільшив площу своє ділянки за рахунок прибудинкової території одного із будинків.

– Пропонується проект рішення на виконання пункту 5 рішення міськради 7/22/55 від 02.02.2018 р., – повідомив на засіданні виконкому головний архітектор міста Василь Бесага. – Зобов’язати замовника будівництва – обслуговуючий кооператив “Добробуд Інвест В” обмежити поверховість об’єкта будівництва “багатоквартирний житловий будинок з вбудованими та прибудованими приміщеннями громадського призначення та гаражем” за адресою Тернопіль, вул. Заміська,16 до 5 поверхів та внести відповідні зміни в проектну документацію. Контроль за виконанням даного рішення покласти на управління містобудування, архітектури та відділ державного архітектурно-будівельного контролю.

Як випливає із згадуваного архітектором рішення, ще у лютому 2018 року рішенням сесії міськради було змінено цільове призначення земельної ділянки та віднесено її до земель житлової та громадської забудови. У тому ж рішенні був пункт 5 про обмеження поверховості до п’яти поверхів.Тепер же, майже через два роки після цього голосування на сесії, виконком прийняв рішення про виконання цього пункту.

Як пояснюють фахівців, такі зміни тягнуть за собою і видачу нових містобудівних умов та обмежень. У старих, до слова, виданих 18 жовтня 2018 року ОК “Добробуд Інвест В”, тобто за 9 місяців після рішення сесії про обмеження поверховості, висота будинку (від планувальної відмітки землі до найвіддаленішого по вертикалі елементу будівлі) вказана до 36 м. А це, за інформацією архітекторів, може бути і 9-поверховий будинок. У публікаціях ЗМІ за 2017 рік йшлося про намір збудувати на вул.Заміській,16 8-поверховий будинок на два під’їзди.

Щодо самого ОК, що є у цій ситуації суперфіціарієм, засноване воно 26 березня 2018 р. Власників, за даними Opendatabot, четверо: Петро Ігнатьєв, Микола Борис, Василь Кікінеджі, Володимир Русин.

Перейти до панелі інструментів