18.04.2024
Місто Новини

У “Парку здоров’я” на Бережанській планують будівництво магазину. Альтанку вже знесли

Стару альтанку на вул. Бережанській біля “Парку Здоров’я” 22 жовтня обгородили довжелезним парканом. А сьогодні, 23 жовтня альтанку вже знесли. 

Мешканці цього району запитують, що буде на цьому місці. Люди обурюються, що будівництво захопить частину парку. 

Нагадаємо, нещодавно проект про ремонт альтанки з інформаційно-історичним фрагментом мозаїки на Бережанській виносили на Громадський бюджет Тернополя. Метою реконструкції було «створити затишне місце для відпочинку водіїв, велосипедистів та жителів міста, облаштувати цікаву місцину для тематичних зустрічей, отримати історичну родзинку файного міста». Бюджет ремонту – 1 450000 грн. Проте номінаційний комітет відхилив цей проект.

Питання ремонту альтанки на вул. Бережанській нещодавно піднімало інтернет-телебачення “Медіатор”.  У коментарі начальниця відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ Мар’яна Зварич, повідомила, що комунальна земля, передана на обслуговування юридичній особі. 

– Оскільки на оренду цієї ділянки укладений договір з міською радою, ми не можемо проводити там роботи за кошти міського бюджету, – сказала вона.


У містобудівних умовах та обмеженнях для проектування об’єкта будівництва вказано, що на ділянці за адресою Бережанська 44, б заплановане будівництво магазину продовольчих і непродовольчих товарів зі складськими та офісними приміщеннями. Замовник – “ТоргінвестТернопіль”. 

Також є рішення сесії міськрадиПро затвердження технічної документації з землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,1600га за адресою вул. Бережанська,44бТОВ «ТоргінвестТернопіль». 

Згідно з цим рішенням ТОВ «ТоргінвестТернопіль» надали в оренду терміном на п’ять років земельну ділянку (кад. номер 6110100000:13:001:0019) площею 0,1600га для обслуговування споруди за адресою вул. Бережанська, 44б.

“Завдяки системі youcontrol.com.ua – Ю-Контрол ми знайшли зв’язок, а саме однаковий номер телефону (0989149867) в ТОВ «ТоргінвестТернопіль» та ТОГО “ФЕДЕРАЦІЯ ПАНКРАТІОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ”, керівником якої є екс-заступник міського голови Тернополя Камінський Володимир Володимирович, – повідомляє ДемАльянс Тернопіль. – Тепер стає зрозуміло звідки ростуть ноги та чому номінаційний комітет міської влади відхилив проект Громадського бюджету з відновлення історичної альтанки з унікальною мозаїкою, яку сьогодні було цілковито зруйнували.

До речі, тернополяни, які відпочивають у “Парку здоров’я”, помітили, що раптово почали сохнути дерева в районі обгородженої території.

Детальніше – згодом.

 

Перейти до панелі інструментів