24.04.2024
Новини Оперативно

В Бережанському районі під час пожежі в будинку стався вибух: кажуть, це були боєприпаси

Попередній власник будинку міг зберігати боєприпаси часів Другої світової. На щастя, внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

15 жовтня о 10:34 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в с. Біще Бережанського району. Горіла окремо стояча дерев’яна господарська будівля, повідомляють в правлінні ДСНС Тернопільської області.

На момент прибуття до місця виклику рятувальників будівля обвалилася. Під час гасіння пожежі відбувся вибух. Тому гасити вогонь тимчасово припинили, а пожежно-рятувальний підрозділ відвели на безпечну відстань. На щастя, внаслідок вибуху ніхто не постраждав. До повного припинення горіння було виставлено пожежний пост, який пильнував, аби вогонь не поширився далі.

Як вдалось встановити зі свідчень місцевих жителів, у даній будівлі могли знаходитись вибухонебезпечні предмети часів ІІ-ї Світової війни, які ймовірно зберігав попередній власник.

Місце події обгородили та охороняють працівники Нацполіції. Обстеження можливого місця знаходження боєприпасів проведуть вже сьогодні, 16 жовтня.

 

Перейти до панелі інструментів