16.04.2024
Новини Оперативно

У Тернополі відкриють новий транспортний маршрут

У Тернополі відкриють новий транспортний маршрут, який сполучатиме мікрорайон “Дружба” із просп. Злуки, вул.15 Квітня, Курбаса, Текстильною. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому у середу, 9 жовтня.

Про відкриття такого маршруту, за інформацією очільника управління транспорту міськради, просили тернополяни.

– Йдеться про те, що є потреба “Дружбу” сполучити з проспектом Злуки, вул. 15 квітня, а також з вулицею Курбаса і Текстильною, – розповів начальник вище згадуваного управління Ігор Мединський. – Це також було неодноразово звернення, маршрут був опрацьований і на сьогодні ми маємо закуплені автобуси МАN A21 низького класу і, оскільки цей маршрут був досить ретельно вивчений, є потреба його впровадження і я думаю, що це буде позитив для тернополян.

За словами пана Мединського, транспорт на згадуваному маршруті курсуватиме тими ділянками, де раніше були труднощі з добиранням.

– Він буде брати все, що я називаю “Дружбою-Студмістечком” і через Злуки, 15 Квітня, де ніщо і ніколи не ходило, але люди звертались, яким чином, наприклад, із Злуки добратись до Подолян, до Текстильної, там де є і митниця та інше, – додає начальник управління. – Тим більше, що там взагалі забудова непогана, ось-ось запрацює.

Детальніше розповісти про маршрут пан Мединський відмовився. Мовляв, всі коментарі – лишень через відділ зв’язків з громадськістю.

У той же час, на сайті міськради у розділі з проектами рішень виконавчого комітету оприлюднений  проект, у якому  йдеться про відкриття в тестовому режимі автобусного маршруту №35 «Вул. Винниченка – ТРЦ «Подоляни». Курсуватиме він вулицями Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби, Руською, Острозького, Пирогова, Гоголя, Б.Хмельницького, Збаразькою, Злуки, 15 Квітня, Київською, В.Великого, Л.Курбаса, Морозенка, Текстильною, Збаразькою, Б.Хмельницького, Руською, Мазепи, Кривоноса, Винниченка із усіма зупинками на шляху проходження.

Перейти до панелі інструментів