18.04.2024
Місто Новини

На вул. Чорновола тестують оновлений фонтан “Кульбаба”

Відео тестування оновленого фонтану у сквері Чорновола опублікував у соцмережі “Фейсбук” директор Туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук.

“Тестування оновленого фонтану на Чорновола. 4 жовтня 2019. Мені подобається!” – написав він.

Нагадаємо, реконструкція скверу розпочалася в червні цього року і як обіцяли у міськраді, має завершитися до кінця жовтня. Окрім фонтану, у сквері роблять ще й пандус.

На реставрацію фонтану місто виділило 800 тисяч гривень. Фонтан “Кульбаба” після реставрації планували замінити на пішохідний. Як повідомляли раніше у міськраді,  відомий усім водограй «Кульбаба» був практично зруйнований і не підлягав реставрації. Тому його буде замінено на новий пішохідний фонтан з механічним очищенням води та сучасним освітленням, а також тут буде повністю оновлено покриття території навколо водограю. Ця новина викликала багато дискусій серед тернополян. 

Так раніше виглядав фонтан “Кульбаба”

Думки з цього приводу розділилися – одні підтримали зміни та оновлення, мовляв радянські фонтани не мають особливої цінності. Інші ж навпаки, кажуть, що фонтан був для них улюбленим місцем відпочинку, з ним пов’язано багато приємних спогадів, тут багато тернополян зробили чудові світлини, зрештою “Кульбаба” – це частина історії нашого міста. Врешті в управлінні жкг міськради пообіцяли, що новий фонтан буде з елементами “Кульбаби”.

Читайте також: Врятувати “Кульбабу”. Відомий фонтан може залишитися лише на фото тернополян, але надія є

Довідка

За даними Вікіпедії, фонтан “Кульбаба” збудований ще у 1973 році. Оновити фонтан мали ще минулого року. Востаннє він був реконструйований у 2008 році. Останнім часом не працював.

А вам подобається нова версія “Кульбаби”? Пишіть про це у коментарях.

Перейти до панелі інструментів