29.03.2024
Мандри Новини

У Збаражі відтворили події 370-річної давнини

“Битва під Збаражем” була масовою і барвистою. Сьогодні, 29 вересня, у Збаражі почали відзначати річницю історичної битви. У 1649 році військо Богдана Хмельницького взяло в облогу Збаразький замок і тримало його сім тижнів до перемоги. Ці події намагались відтворити під час історичної реконструкції у Збаражі.

Люди діляться відео, світлинами і враженнями. Ми зібрали емоції гостей свята.

Міський голова Збаража Роман Полікровський подякував усім причетним до організації свята.

– Прошу вибачення за можливі незручності, помилки, недопрацювання – ми насправді старались! Розумію, що певне, не дотягнули до рівня “голівуду”, але наступного разу постараємось краще! – пише Роман Полікровський.

– Під дзвін шабель, під постріли гармат українці доводять світу що ми сильна нація, – пише Сергій Алілуйко. – Маємо пам’ятати історію і бути гідними нащадками наших предків.

– Понад сотню учасників максимально уважно підійшли до відтворення тих подій та зуміли передати дух справжнього українства та козацтва, – йдеться на сторінці видання “Слово”.

Відео битви знаходимо на сторінці Ольги Навроцької.

Відео з іншого ракурсу опублікував Роман Напованець.

Нагадаємо, захід відбувся в рамках проекту “Малі міста – великі враження” Міністерства культури України, одним з переможців якого стало місто Збараж. Проект ініційований Асоціацією міст України, а реалізовують його “Національний заповідник “Замки Тернопілля” та Збаразька міська рада.

Головне фото зі сторінки Анни Колосової.

Перейти до панелі інструментів