25.04.2024
Новини Суди

Вбивство в лісопосадці, кажуть, трапилось через необережність

Чоловіку, який на початку лютого застрелив іншого в лісопосадці неподалік Тернополя, суд дав чотири роки тюрми. Як виявилось, злочин він вчинив з необережності.

Нагадаємо, у лютому патрульна поліція повідомляла про те, що на службовий планшет отримала інформацію про постріли у лісопосадці. Під час обстеження лісопосадки патрульні виявили чоловіка без будь-яких ознак життя, з вогнепальним пораненням голови, неподалік якого знаходився 28-річний хлопець. І той, побачивши інспекторів, кинувся тікати. Патрульні його ж наздогнали та затримали, на місце виїжджала слідчо-оперативна група. За фактом події було відкрито кримінальне впровадження за ч.1 ст.115 “Умисне вбивство”.

Однак, як випливає із даних у Єдиному державному реєстрі судових рішень, на етапі досудового слідства справу перекваліфікували на “Вбивство через необережність”, ч.1 ст. 119 КК. І вироком Тернопільського міськрайонного суду від 23 вересня фігуранта справи визнали винуватим у вчиненні вище згадуваного злочину, присудили чотири роки тюрми та частково задовольнили цивільний позов потерпілої – матері вбитого. Наразі вирок законної сили ще не набрав – подати апеляцію можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

У цьому документі йдеться про те, що ввечері 3 лютого обвинувачений разом із потерпілим відпочивали із спиртним вдома у першого. Потім вирішили піти в лісопосадку та постріляти там. Перебуваючи на території лісопосадки неподалік житлового будинку №9А на вул. Морозенка в селі Біла Тернопільського району, стріляли почергово у гілля дерев. А далі обвинувачений вирішив перезарядити рушницю, але не дотримався правил безпеки: заряджаючи, чоловік тримав палець на спусковому гачку. В той час знайомий підійшов до нього, сказав, що він не правильно заряджає і потягнув за ствол її на себе. Обвинувачений намагався втримати її і випадково натиснув на гачок. Як результат – відбувся постріл, дробовий заряд потрапив у голову чоловіка. Той загинув на місці.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро каявся та просив вибачення у матері потерпілого. Розповів, що, побачивши кров, відразу викликав швидку та повідомив про вогнепальне поранення. Мати ж вбитого просила у суді призначити максимально можливе покарання.

Перейти до панелі інструментів