16.04.2024
Громада Новини Оперативно

Ветерани ДУК палили шини і вимагали не здаватись

Під стінами Тернопільської обласної держадміністрації сьогодні зібрались ветерани Добровольчого Українського Корпусу.

 

Журналіст Михайло Ухман перебуває на війні понад рік. Приїжджає до Тернополя на кілька днів, щоб знімати документальні фільми про загиблих бійців.

  • Зараз ми займаємося чотирма кіборгами з Тернопільщини, які загинули, – каже Михайло. – Вчора вночі ми закінчили зйомку в Гусятинському районі про Володю Труха.  І я чи не вперше в житті плакав, коли його мама розказувала, як Володя телефонував і розказував, що росіяни робили з тілами вбитих і як тіла наших побратимів їли собаки в Донецькому аеропорту. Не один десяток матерів не діждалися синів і досі не знають, чи він живий, чи його собака з’їла.

Михайло Ухман не вважає акцію політичною.

  • Хто хоч раз побачив сльози цих матерів, він ніколи не скаже про перемир’я чи капітуляцію, миряться і здаються раби, – додає журналіст. – Як тільки ми їм покажем свої сили, вони втечуть. Росіяни не безсмертні, їх можна і треба вбивати. Не кажіть, що ви вттомилися, просто підтримайте нас морально, навіть вірша напишіть. Ні капітуляції!

Голова Тернопільської організації Правий Сектор Назар Сарабун зачитав звернення до голови обласної ради Віктора Овчарука Тернопільської обласної ветеранської спілки добровольців і учасників бойових дій та інвалідів війни.

Ветерани висунули до влади кілька вимог:

ні капітуляції
ні відведенню військ
ні особливому статусу
ні переговорам в нормадському форматі
за виконання Будапештського меморандуму
за зміцнення армії
за припинення дипломатичних та економічних відносин з Росією

Звернення зачитували під палаючі шини.

Як повідомив трохи згодом організатор акції Назар Сарабун, учасників затримують.

  • Без будь-якої на то причини і законних підстав викрадають людей з роботи.
    Наразі хлопців відпустили, – пише Назар. – Олександр Богомол звертаюся з проханням прокоментувати дану ситуацію вжити заходів до некомпетентних працівників, які без законних підстав викрадають людей у відділок. Я прийшов добровільно, на мене склали протокол по ст 152.

Довідково. Стаття 152 КУпАП – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів. Тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перейти до панелі інструментів