19.04.2024
Новини Політика

Тернопільські депутати працюють із виборцями. Як потрапити до них на прийом

З 23 по 27 вересня народні обранці працюють у виборчих округах, більшість жителів яких віддали їм свої голоси, а отже, мають право вимагати зворотнього зв’язку.

Нагадаємо, Тернопільщину у новообраному парламенті представляють семеро нардепів:

Андрій Богданець (ОВО №163, “Слуга народу”);

Ігор Василів (ОВО №164, “Слуга народу”);

Іван Чайківський (ОВО №165, самовисуванець);

Микола Люшняк (ОВО №166, самовисуванець);

Володимир Гевко (ОВО №167, “Слуга народу”).

Людмила Марченко та Іван Калаур – депутати від ПП “Слуга народу” за списком політсили.

Ми перевірили, наскільки прозоро працюють депутати і чи поінформовані жителі округу про те, коли і куди можна прийти на прийом. Власне, та частина виборців, для яких найлегше знайти інформацію в Інтернеті, зокрема, у соцмережах.

Перевіряємо акаунт і сторінку у Facebook Андрія Богданця, обранця від Тернополя. Тут жодних відомостей про час і місце прийому. Скориставшись пошуковою системою, натрапляємо на сайт нардепа, де на прийом пропонують записатися онлайн.

Трохи поблукавши сайтом, натрапляємо й на адресу приймальні народного депутата.

На власній та офіційній сторінках повідомляє про час і місце прийому громадян на окрузі народний депутат від 164-го ОВО Ігор Василів.

  • Шановні мої виборці, що мешкають у Підволочиському, Лановецькому, Кременецькому, Збаразькому, Шумському районах області, – пише нардеп. – Хочу повідомити вас, що згідно календарного плану роботи депутатів Верховної ради останній тиждень цього місяця я буду працювати на нашому окрузі. Зустрінуся з людьми, прийму ваші звернення для подальшого реагування в межах депутатських повноважень, відвідаю органи виконавчої влади та місцевого самоврядування районів області, підприємства, установи та організації тощо.

Одне із повідомлень зроблене заздалегідь,  інше, конкретизоване, напередодні прийому.

 

Іван Чайківський, народний обранець від ОВО №165 також повідомляє про прийом громадян у Facebook. 

Іван Чайківський також підсумовує кожен день спілкування з виборцями. Схоже, на 25-27 вересня в Івана Чайківського зустрічі з виборцями не заплановані.

 

Про прийом на 166-му ОВО, який проводитиме народний депутат Микола Люшняк, повідомляє його помічник Ігор Павлишин. Інформація поширена у всі районні групи, які є на окрузі.

Нема жодних повідомлень про прийом на сторінках Володимира Гевка (167 ОВО), а також “списочників” Людмили Марченко та Івана Калаура.

Перейти до панелі інструментів