29.03.2024
Новини

Міська влада обіцяє: новий парк буде зеленим

Сьогодні у житлових районах Тернополя «Сонячний» та «Північний», де загалом проживає понад 70 тис. людей, практично відсутні ландшафтно-рекреаційні території. Відтак нова паркова зона, площею 10, 5 га, яка буде розміщена на вул. Київська-вул. Генерала М. Тарнавського, стане  місцем для молодіжного та сімейного відпочинку тернополян. Парк зможуть одночасно відвідувати понад 1000 осіб. 

Таке повідомлення опублікували на сайті Тернопільської міської ради.

Відповідно до проєкту, територія міського парку буде максимально озеленена декоративними деревами і кущами, а також квітковими композиціями. Рівень озеленення парку складе 65%, запевняють у міській раді.

Окрім того, у парку розміщуватимуться наступні функціональні зони:

– Відпочинково-рекреаційна зона: зелений амфітеатр навколо виставкового павільйону, сад квітів з «сухим» басейном, майданчик «барбекю», кафе, прогулянкові доріжки серед ландшафтних і скульптурних композицій парку;

– Дитяча зона: ігрові майданчики для дітей віком 2-6 років, активні ігрові майданчики для дітей 7-12 років;

– Спортивно-ігрова зона: майданчики для міні-футболу, волейболу, тенісу, екстремальна велотраса, скейтмайданчик, майданчик силових тренажерів;

– Зона дрібної торгівлі: на головних входах у парку розміщені групи тимчасових споруд торгової діяльності для відвідувачів парку;

– Господарська зона: громадські вбиральні, господарська будівля для обслуговування парку, майданчики для тимчасового паркування автомобілів відвідувачами парку.

Містобудівним акцентом парку стане виставковий павільйон сучасного мистецтва і науки. Ця  споруда буде виконана у формі соняшника.

У виставковому павільйоні пропонується експонувати твори сучасних митців і незвичні наукові винаходи прикладного характеру, проводити мистецькі і науково-громадські заходи. Дах споруди буде виконаний із сонячних батарей, енергія яких буде використана для потреб парку. Навколо споруди будуть розташовані ландшафтно-водні споруди.

На головних пішохідних доріжках, бульварах і алеях запроектовані велодоріжки. В місцях відпочинку, на майданчиках передбачені лавки сучасного дизайну. Територія парку буде максимально освітлена сучасними енергозберігаючими ліхтарями, обіцяють у міській раді.

Перейти до панелі інструментів