19.04.2024
Новини Оперативно

В одному з дитсадків Тернополя зареєстрували спалах гастроентероколіту

Про те, що 19 вересня зареєстровано 5 випадків гастроентероколіту серед вихованців одного з ДНЗ міста повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Госпіталізовано до інфекційного відділення з попереднім діагнозом: «Гастроентероколіт» 4 дітей. Одна дитина  отримує лікування в амбулаторних умовах.

– З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Головного управління розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху та обстеження даного дошкільного навчального закладу з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень, – каже прес-секретар відомства Наталя Гресько.

Відібрано взірці їжі, проби води, змиви з рук та спецодягу працівників. У групі, де зареєстрували спалах, призупинили роботу.

– У всіх хворих захворювання розпочиналось із багаторазової блювоти та незначного підвищення температури, – додають в ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр”. – Що стало причиною виникнення спалаху наразі невідомо.

Фахівці лабораторного центру розпочали епідрозслідування, організували комплекс протиепідемічних заходів, здійснили відбір матеріалу від хворих та контактних на бактеріологічне та вірусологічне дослідження. Для встановлення ймовірних факторів провели відбір проб харчових продуктів, питної води, змивів з об’єктів довкілля на лабораторне дослідження.

В якому саме садочку стався спалах, жодна із служб не повідомляє.

Перейти до панелі інструментів