18.04.2024
Місто Новини

Світлофори біля 6-го магазину не працюватимуть

Тернополяни цікавляться, чому біля 6-го магазину не працюють світлофори та коли їх таки увімкнуть. У відділі технагляду кажуть, що, зважаючи на облаштування кільця біля двоаркового моста, світлофорів там не буде. А відтак пішоходи мають звикати до того, що перехрестя біля 6-го – нерегульоване.

Також додають, що з часом вимкнуть світлофори й на деяких інших вулицях, де є круговий рух.

– На даний час була запроваджена тимчасова схема організації дорожнього руху з частини вулиць Хмельницького, Крушельницької і з частини двоаркового мосту біля 6-го магазину, – каже начальник відділу технагляду міськради Олег Вітик. – Згідно із схемою організації руху якраз по тій частині, про яку запитують, нанесена розмітка, виставлені знаки, проведене каналізування дорожнього руху, напрямків руху і це буде нерегульоване перехрестя. Воно передбачає собою відсутність світлофорів, рух по смугах, як я казав уже, а щодо пішохідних переходів, то пішохід завжди має перевагу, коли він ступає на пішохідний перехід.

Як уточнює пан Вітик, йдеться про переходи, що вели на вул.Бродівську, Збаразьку, Вояків дивізії “Галичина”, Галицьку.

-Людям просто треба звикнути, що, відповідно до нових ДСТУ, на ділянках з круговим рухом світлофорів немає, – додає пан Вітик. – Можливо, за рік -два -три, точніше сказати не можу, усі наші кільця будуть переведені на нові ДСТУ. Це буде і по вул. Слівенській, і Живова, і біля Маяка. Так що йде поетапне реформування схеми організації дорожнього руху.

Перейти до панелі інструментів