20.04.2024
Місто Новини

У Тернополі встановили камери, які розпізнаватимуть номери машин

У Тернополі встановили нові камери відеоспостереження з функцією розпізнавання номерних знаків транспортних засобів. Як стверджують у Тернопільській міській раді, це допоможе правоохоронцям у режимі реального часу стежити за паркуванням автомобілів, громадським порядком у місті та відслідковувати переміщення транспортних потоків. Це дозволить оперативно розшукати викрадені та арештовані транспортні засоби.

Камери підключені до всеукраїнської централізованої системи «Гарпун», тому правоохоронні органи можуть обмінюватись інформацією з усієї країни.

Об’єктами, де розміщені камери відеоспостереження, є місця з підвищеною небезпекою – це в’їзди-виїзди з міста, перехрестя, кільцеві дороги, а також місця масового скупчення громадян.

«Розумні» камери відеонагляду з’явилися за адресами:

  • вул. Львівська (на виїзді з міста);
  • вул. Львівська (на в’їзді з міста);
  • просп. Степана Бандери, 96;
  • Збаразьке кільце (в напрямку об’їзної дороги, поруч із зупинкою громадського транспорту).

Ще дві камери централізованого відеоспостереження встановлені на вул. Коперника, 1. Загалом на території міста розміщено близько 550 камер відеоспостереження.

Обслуговуванням камер, їх модернізацією та масштабуванням займається комунальне підприємство “Тернопіль Інтеравіа”. Підприємство співпрацює та координує свої дії у напрямку відеоспостереження з Національною поліцією, Службою безпеки України, муніципальною інспекцією та управлінням житлово-комунального господарства міської ради.

Перейти до панелі інструментів