29.03.2024
Новини Суди

Стрілку, який торік поранив студента, суд дав 5 років тюрми

Чоловіку, який стріляв у напрямку компанії шумних студентів та поцілив у хлопця, суд дав п’ять років тюрми.

Випадок трапився 25 квітня 2018 року о 1.30 на Дружбі, зокрема на вул.Львівській.

Як повідомляли тоді правоохоронці, дві дівчини та хлопець сиділи в дворі. Компанія голосно розмовляла та заважала місцевим мешканцям. Їм зробив зауваження житель будинку. Проте відпочиваючі не відреагували і почали провокувати словесний конфлікт.

Це не сподобалося тернополянину і він завершив розмову пострілом. Чоловік з балкону другого поверху вистрілив у напрямку компанії і влучив у ліву частину грудної клітки юнаку. Його з пораненням в лікарню завезли дівчата. Хірурги вилучили з тіла кулю, яка пройшла неподалік серця.

Як випливає із матеріалів справи, стрілок – раніше судимий за розбій та за грабіж, уродженець Теребовлі Михайло Н. Свою вину у вчиненні злочину за ст. 121 КК “Умисне тілесне ушкодження” не визнав. Конфлікту не заперечував. Сказав, що взяв пневматичну гвинтівку, щоб налякати. Коли студенти втекли, він вирішив перевірити, чи заряджена зброя і вистрілив. Мовляв, якби знав, що  влучив в людину, то вийшов би надвір та особисто викликав швидку. Відтак просив перекваліфікувати пред`явлене обвинувачення за ч. 1 ст. 121 КК України на ст. 128 КК України “Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”, суворо не карати, не позбавляти його волі, приймаючи до уваги його сімейний стан, а саме народження в нього дитини.

Утім суд, розглянувши докази та проаналізувавши свідчення свідків, прийшов до переконання про винуватість чоловіка у вчиненні ним злочину за ч.1 ст. 121 КК, визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого – сказав стягнути з обвинуваченого 100 тис. грн моральної шкоди.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 5 вересня 2109 року.
Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Перейти до панелі інструментів