19.04.2024
Новини

Колишнього міського голову Тернополя призначили заступником Міністра

В’ячеслава Негоду призначено заступником Міністра розвитку громад та територій. Відповідне розпорядження Уряд прийняв 11 вересня, повідомляє decentralization.gov.ua.

Раніше Міністр Альона Бабак у коментарі журналістам повідомила, що В’ячеслав Негода сконцентрує свою діяльність саме над втіленням реформи місцевого самоврядування.

В’ячеслав Негода має чималий досвід у цій сфері. У свій час працював міським головою Тернополя (1990-1998), був серед ініціаторів створення Асоціації міст України. У 2008-2010 рр.  — заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України. З 2014 р. донині працював Першим заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Брав активну участь у підготовці законодавчої основи реформування місцевого самоврядування та децентралізації.

На порядку денному децентралізації – її завершення. Президент України Володимир Зеленський доручив Уряду та Верховній Раді України завершити реформу місцевого самоврядування і територіальної організації влади.

Перейти до панелі інструментів