28.03.2024
Місто Новини

У Тернополі спробували обговорити план території парку Київська-Тарнавського

10 вересня в УД «Перемога» відбувся розгляд та обговорення проекту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Генерала Тарнавського, вул. Київська, вул. М. Липницького, вул. Володимира Великого (мікрорайон №14) в м. Тернополі», повідомляє Тернопіль житлово-комунальний.

Громадські слухання відбулися відповідно до законодавства України, зокрема Постанови Кабінету Міністрів від 25.05.2011р №555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».

Відповідно до порядку денного та регламенту, начальник управління архітектури, містобудування та кадастру Василь Бесага доповів про розроблений проект містобудівної документації (мікрорайону №14) в м. Тернополі. Після цього усі бажаючі, які прийшли на громадські слухання – жителі міста, представники громадських організацій, мали змогу задати запитання та надати свої пропозиції.

У міській раді кажуть, озвучені під час обговорень пропозиції будуть внесені у протокол слухань, який буде оприлюднений у встановлений законом термін на сайті міської ради.

 

Тим часом активістка Юлія Мамчак у Фейсбуці висловлює припущення, що під доброю ініціативою нового парку добрячий шматок землі забирають під чергове будівництво багатоповерхівок.

  • Вперше при реєстрації на громадських слуханнях не перевіряти паспорт та не було навіть окремої графи на підписи, – пише Юлія Мамчак. – Громадські слухання не відбулись, оскільки чинна судова заборона на будівництво чи підготовку проектної документації щодо земельної ділянки. Щодо даного факту були викликані працівники поліції, складено заяву та надано ухвалу.

Перейти до панелі інструментів