26.04.2024
Новини

Україна дочекалася полонених з Росії. Обмін відбувся (відео)

Літак з українськими моряками та політичними в’язнями приземлився в «Борисполі» і їх зустріли родичі та вище керівництво України. Радіо Свобода оперативно інформувало про перебіг подій і в Києві, і в Москві.

Україна визволила 24-х взятих у полон Росією у Керченській протоці військових моряків, а також політв’язнів Кремля – громадян України, засуджених Росією. Серед них  – Олег СенцовОлександр КольченкоВолодимир БалухРоман СущенкоМикола Карп’юк, Павло Гриб та інші.

Україна, щоб визволити своїх незаконно утримуваних Росією громадян, видає Кремлю підозрюваних у скоєнні злочинів.

Серед тих, кого забрала Росія, понад два десятки росіян, які визнали себе військовополоненими і написали листа до президента Росії Володимира Путіна із проханням включити їх у списки на обмін. Окрім них, також є громадяни України, засуджені за державну зраду, за «створення терористичної групи» і за колаборацію із проросійськими незаконними збройними угрупованнями та окупаційною владою Криму. Це, зокрема, Володимир Цемах, Валерій КірсановКирило Вишинський, керівник інформаційного агентства «РИА Новости-Україна», якого підозрюють у поширенні «недостовірної, необ’єктивної, упередженої інформації щодо України.

Обмін відбувся за схемою 35 на 35.

Прибуття полонених транслювали й на сторінці “Офіс президента”

 

Перейти до панелі інструментів