28.03.2024
Місто Новини

У тернополян буде лише два тижні, щоб зробити “Газовий запас”

Вже з понеділка 9 вересня тернополяни зможуть скористатися програмою “Газовий запас”. Цей продукт НАК “Нафтогаз Уграїни” запустила ще 23 серпня у рамках акції #ТвояEнергонезалежність. Придбати заздалегіть необхідний обсяг газу за літньою низькою ціною, щоб використати його під час опалювального сезону, можна до 25 вересня. У тернополян на це залишається лише трохи більше двох тижнів. Таке запізнення у ПрАТ «Тернопільміськгаз» пояснюють тим, такий продукт є новим на ринку газу України, а відтак виникало багато питань щодо його реалізації. У газопостачальній компанії довго вивчали юридичну сторону договору та вели переговори переговори з НАК «Нафтогаз України». Але зрушення вже є. 

– Ми відправили договір з нашої сторони у НАК “Нафтогаз України” і якщо все буде гаразд, вже з понеділка ми цю опцію запропонуємо тернополянам, – повідомив 5 вересня голова наглядової ради ПрАТ «Тернопільміськгаз» Віталій Бобрівець. – Я думаю, що сьогодні до кінця дня, максимум завтра договір вже буде підписаний. 

Тим часом українці вже активно користуються цією пропозицією. За даними прес-служби НАК “Нафтогаз України”, програмою “Газовий запас” від початку її запуску вже скористалися понад 7000 українських родин. Загальний обсяг газу, замовлений споживачами на умовах «Газового запасу», становить майже 4,5 млн куб. М.

Інтерес до програми є

Чи буде багато охочих серед тернополян скористатися програмою, Віталій Бобрівець прогнозувати не береться. 

– Але  з огляду на те, що є такий інтерес з боку наших абонентів, ми погодилися на запровадження цієї програми і зробимо все для того, щоб полегшити людям укладання цих договорів, – каже він. – Скільки буде коштувати газ взимку, сказати важко, минулої зими ціна була 7 грн/куб.м і вище. Вартість газу коливається, “Нафтогаз” прогнозує збільшення вартості, тому звісно програма “Газовий запас” для  певного кола наших абонентів буде цікава. 

Куди звертатися?

Щоб скористатися пропозицією “Газовий запас, тернополяни можуть звертатися в розрахункові центри ДП Газпостач ПрАТ “Тернопільміськгаз” на вул. Шептицького, 20 і на Барвінських, 4. Потрібно мати документ, який підтверджує право власності, в даному випадку це паспорт та ідентифікаційний код власника приміщення. Укласти додаткову угоду до типового договору постачання природного газу. Зробити передплату за газ згідно умов Додаткової угоди.  Подати за 5 робочих днів до дати постачання газу заявку на постачання  природного газу.

Нагадаємо, побутовий споживач може закупити на умовах “Газового запасу” до 25 тис. куб. м газу. Скористатися пропозицією можна до 25 вересня. Відпускна ціна Нафтогазу газопостачальним підприємствам (газзбутам) в рамках цього продукту складає 4874,42 грн за тис. куб. м (без ПДВ, а також без урахування вартості транспортування, розподілу і надбавки постачальника). Із ПДВ – 5849,30 грн. за тис. куб. м., а вартість газу з торговою надбавкою постачальника – 5995,54 грн за тис. куб. м.(2,5%).

А ви плануєте скористатись програмою “Газовий запас”? Пишіть про це у коментарях до статті.

 

 

 

 

Перейти до панелі інструментів