20.04.2024
Новини

Вибуховою хвилею травмований ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий. Йдеться про замах на вбивство (оновлене)

Внаслідок вибуху біля свого дому постраждав ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий.  Це стало відомо виданню з власних джерел, сьогодні, 4 вересня, вранці.

Близько 8.00 він вийшов на подвір’я власного будинку з горням кави і знайшов пакет, схожий на подарунок. Внаслідок вибуху в Андрія Крисоватого сильно травмована ліва рука, за даними з власних джерел, її ампутують вище кисті. Постраждала також дружина ректора Оксана Іванівна. Подружжя у відділенні травматології обласної університетської лікарні.

Також відомо, що у “подарунку” була записка такого змісту: “Подарунок від нас, memento mori, ректор, memento mori” (пам’ятай про смерть – ред.)

У відділі зв’язків із громадськістю Головного Управління Нацполіції в Тернопільській надали офіційну інформацію про цей випадок.

4 вересня о 7.50  до чергової частини Тернопільського районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї приватного будинку по вулиці Тернопільській у селі Петриків стався вибух і є постраждалі. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи районної поліції, ГУНП, кінологічна, вибухотехнічна служби, лабораторія НДЕКЦ та криміналісти.

Попередньо встановлено, що на подвір’ї господарства, де проживає ректор одного з вищих навчальних закладів Тернополя, стався вибух невідомого предмета внаслідок чого поранення отримав господар та його дружина. Потерпілі доставлені до реанімаційного відділення університетської лікарні з діагнозом вибухова політравма.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 15 частиною 1 статті 115 ККУ. Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, останнім часом у Тернополі неодноразово знаходили підозрілі пакунки. У останньому з випадків цей пакунок вибухнув.  Це сталося 3 серпня, близько 7:50 на вулиці Замковій. Як писали місцеві сайти, вибухівка була у подарунковому пакеті, який поставили на авто дружини одіозного екс-заступника міського голови Володимира Камінського і його випадково відкрив перехожий, якому відірвало пальці. У офіційному повідомленні поліції йшлося про те, що на капоті автомобіля NISSAN QASHQAI здетонував саморобний пристрій. У результаті вибуху за меддопомогою з рваною раною руки до лікарні звернувся тернополянин, 1981 року народження. Чоловік на момент вибуху був неподалік автомобіля. Про вибухівку у подарунковому пакеті напряму тут не згадувалося. Однак було застереження від правоохоронців про те, що у разі виявлення пакунків, сумок чи невідомих предметів у вигляді подарунків, не підходити, не відкривати, а одразу телефонувати на лінію “102”.

Свого часу ми надсилали інформаційний запит в Головне управління Нацполіції в Тернопільській області. Нам відповіли, що осіб, причетних до злочинів наразі не виявили, однак слідчі дії проводять.

Читайте також: У Тернополі підозрілі пакунки знаходили тричі, вибухнув тільки останній

Перейти до панелі інструментів