28.03.2024
Громада Місто Новини

У Тернополі триває боротьба за аптеку №78. Вона виграла суд у міськради, але є апеляція

Новини щодо приміщення обласної аптеки №78 з’явилися на сторінці цього закладу у соцмережі “Фейсбук”. 

“Всі жителі міста чули звістку, що “Тернопільську обласну аптеку № 78” неодноразово хотіли виселити, оскільки закінчився договір оренди. Однак працівники відстояли свої права у суді і тепер приміщення у власності облради, – повідомляє КП Тернопільської облради “Тернопільська обласна аптека №78”. – Рішення суду передбачає, що Тернопільська міськрада не має права виселяти аптеку з приміщення на вулиці Руській, 23.

4 липня 2019 року господарський суд Тернопільської області (суддя Бурда Н.М.) розглянув по суті справу № 921/105/19 за позовом Тернопільської обласної ради до відповідачів: виконавчого комітету Тернопільської міської ради та Тернопільської міської ради про:

– скасування рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 15.03.2007 “Про оформлення права власності за Тернопільською міською радою”;

– скасування свідоцтва про право власності Тернопільської міської ради від 18.04.2007;

– визнання права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області в особі Тернопільської обласної ради на нежитлове приміщення за адресою: м. Тернопіль, вул. Руська, 23, загальною площею 634,3 кв. м.

Але боротьба досі триває. Тернопільська міська рада подала апеляцію до “Західного апеляційного господарського суду”. Перегляд справи № 921/105/19 відбудеться 5 вересня 2019 р. об 11:30 у приміщенні західного апеляційного господарського суду за адресою: м. Львів вул. Личаківська 81, в залі судового засідання”.

Нагадаємо, боротьба за аптеку розпочалася у лютому цього року. Аптека №78 – власність Тернопільської облради, а приміщення, у якій розташована аптека на вул. Руській, 23 – комунальна власність міськради. У 2016 років у аптеки закінчився договір оренди, тому адміністрація отримала судовий наказ звільнити приміщення. Адже є новий орендар, який не може зайти туди. 8 лютого в аптеку прийшли судові виконавці описувати майно, але процедуру відтермінували на 10 днів, допоки міська та обласна влади не домовляться про подальшу долю аптеки. Але вони компромісу не знайшли. 13 лютого працівники і відвідувачі аптеки прийшли на акцію під міськраду, щоб привернути увагу до проблеми. 19 лютого судові виконавці знову прийшли у аптеку, але виконавчого провадження не здійснили. 

7 березня аптека №78 відсвяткувала своє 60-річчя. Це одна з небагатьох аптек у Тернополі з виробництвом ліків. До того ж вона обслуговує все місто та ближні села за програмою  “Доступні ліки”. Сюди звертаються з безкоштовними та пільговими рецептами учасники АТО, інваліди, онкохворі, які не можуть обійтися без сильнодіючих препаратів. Аптека забезпечує інсуліном хворих на цукровий діабет.

Видання “Терміново” відстежує ситуацію, яка склалася навколо аптеки №78. Очікуємо, чим завершиться слухання у апеляційному господарському суді 5 вересня. Детальніше – згодом.

Перейти до панелі інструментів