29.03.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

У парламенті з’явиться сьомий депутат від Тернопільщини за списком “Слуги народу”

На місце п’ятьох депутатів від “Слуги народу”, які склали депутатські повноваження у зв’язку з переходом у Кабінет міністрів, прийдуть наступні п’ять за списком політичної партії. Серед них – Іван Калаур з Тернополя.

За даними Вікіпедії, Іва́н Рома́нович Калау́р — юрист, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри цивільного права і процесу юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, Заслужений юрист України.

Народився 4 липня 1968 року у місті Підгайці. Закінчив фізико-математичний факультет Тернопільського педагогічного інституту та спеціальний правничий факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, а також аспірантуру Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. У 2004 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидат юридичних наук.

Працював асистентом кафедри історії України Тернопільського національного педагогічного університету, згодом на посаді доцента кафедри цивільного і трудового права Тернопільського державного економічного університету. Викладав загально-правові дисципліни у Галицькому коледжі імені В’ячеслава Чорновола.

У 2015 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук. З 2015 року — завідувач кафедри цивільного права і процесу Тернопільського національного економічного університету. Є автором більш ніж 100 наукових праць, учасник Всеукраїнських та Міжнародних конференцій.

Член Всеукраїнської громадської організації «Асоціація цивілістів України», Громадської організації «Ліга професорів права, докторів юридичних наук та докторів філософії у сфері права» і професійної організації «Національна асоціація адвокатів України».

Перейти до панелі інструментів