19.04.2024
Новини

Двоє жінок на Тернопільщині виростили близько трьох тисяч рослин маку та конопель. Плантації знищили

 158 фактів вирощування нарковмісних рослин виявили на Тернопільщині співробітники поліції  під час проведення операції «Мак». З них: 133 посіви маку та 25 – конопель. Оперативно-профілактичні відпрацювання правоохоронці проводитимуть до кінця вересня, повідомляє відділ комунікації поліції в Тернопільській області, повідомляє відділ комунікації поліції в Тернопільській області.
Найбільшу кількість незаконних посівів оперативники задокументували на Зборівщині – 20, Бережанщині  – 14, Гусятинщині – 13, Кременеччині – 12 та Бучаччині – 11 фактів. У ході відпрацювань вилучено 28799 рослин маку, 3555 –  коноплі.
Рекордсменкою з вирощування снодійного маку – мешканка Зборівського району. На її ділянці було 2725 рослин. Як пояснила жінка, мак вона вирощувала для власних потреб. Найбільшу кількість рослин коноплі – понад три тисячі виявили поліцейські  на присадибній ділянці мешканки Шумського району. Плантації знищено.
Співробітники підрозділу протидії наркозлочинності оголосили підозру 61-ій особі за статтею 310 ККУ – посів або вирощування снодійного маку чи конопель. Також складено 13 адмінпротоколів, з них: 10 за статтею 106-2 КУпАП – незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель та 3 за статтею 106-1 КУпАП – невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снодійного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки.

 

Перейти до панелі інструментів