20.04.2024
Новини Оперативно

Переслідування зі стріляниною. Вночі на Об’їзній затримали п’яного порушника ПДР (доповнене)

Переслідування зі стріляниною. На вул. Об’їзній, в районі вул. Будного, 28 поліція затримала п’яного водія, що здійснив ряд ДТП намагаючись втікти від патрульних, – пише у спільноті “Тернопільські плітки” Олександр Рига.

Фото і відеоOleksandr Ryha

Як повідомили у Патрульній поліції Тернопільської області, 25 серпня,близько 23:30 год, екіпаж патрульних помітив транспортний засіб Opel Astra, який рухався з порушеннями Правил дорожнього руху. Водія намагалися зупинити, однак той ігнорував вимоги поліцейських та лише збільшував швидкість руху. Під час переслідування, водій-порушник здійснив зіткнення з двома службовими автівками, внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження, та кермувальник далі продовжив рух.

Окрім того, кермувальник здійснив ще одну дорожньо-транспортну пригоду з 20-річним водієм автомобіля MAZDA. Згідно п. 4 п.п. 7 ст.46 ЗУ «Про Національну поліцію» один із інспекторів здійснив два постріли для зупинки транспортного засобу.

Водія затримали. Ним виявився 38-річний тернополянин, який перебував з ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд це підтвердив – 1,99 проміле алкоголю в крові.

Відносно водія складено протоколи за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що призвели до ДТП), ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку),ст. 122-4 КУпАП ( Залишення місця ДТП), постанови за ч.1 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі відповідних документів), ч.2 ст. 122 (Порушення Правил дорожнього руху). Усі відповідні матеріали передадуть до суду, який визначатиме міру покарання для водія.

Перейти до панелі інструментів