29.03.2024
Новини Оперативно

У МСЕК – жнива. Лікар отримав 500 доларів за сприяння у призначення групи інвалідності

За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області спільно з працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України та слідчими ГУНП в області викрито завідувача відділення районної лікарні на отриманні 500 доларів США неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що медик вимагав та отримав від жительки району неправомірну вигоду у сумі 500 доларів США за вплив на членів лікарсько-консультативної комісії ЦРКЛ з метою прийняття ними рішення в інтересах громадянки –  призначення їй групи інвалідності. Розслідування триває.

Нагадаємо, вчора затримали зловмисницю, яка отримала отримала 500 доларів США неправомірної вигоди за вплив щодо призначення інвалідності. Злочин  викрили правоохоронці, працівники управління СБУ та обласної прокуратури.

Як повідомляють у Відділі комунікації поліції в Тернопільській області, зловмисниці 41 рік, вона  жителька Лановецького району. Встановили, що жінка обіцяла жительці одного з сіл Тернопільського району вирішити питання з отриманням групи інвалідності довічно, переконуючи, що вплине на членів Тернопільського обласного бюро медико-соціальної експертизи. Ціна питання -500 доларів США.

Під час чергової зустрічі, яка відбулася на території приймального відділення університетської лікарні в обласному центрі, посередниця отримала обумовлену суму.
Підозрюваній оголосили підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 ККУ – одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.
Перейти до панелі інструментів