29.03.2024
Новини Суди

Управління транспорту міськради “насварить” юрисконсульта, спійманого на п’яній їзді

 

Головного спеціаліста – юрисконсульта відділу транспорту управління транспорту міськради, якого спіймали на п’яній їзді у травні, суд звільнив від відповідальності та передав матеріали справи на розгляд трудового колективу згаданого управління.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 12 серпня. Як випливає з неї, він кермував напідпитку автомобілем марки «Mercedes-Benz280» 19 травня 2019 року о 20.00 по вул. Мазепи, 1. В суді свою вину чоловік визнав та щиро розкаявся у вчиненому, просив не позбавляти його права керування транспортними засобами та передати його на поруки трудовому колективу. Мовляв, виконання його службових обов`язків неможливе без використання транспортного засобу та посвідчення водія.

Клопотав у суді за працівника і начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський. У надісланому на адресу суду клопотанні за підписом пана Мединського, управління просило звільнити головного спеціаліста – юрисконсульта від адмінвідповідальності та передати останнього на поруки трудовому колективу, зважаючи на його позитивну характеристику та характер вчиненого правопорушення, яке не спричинило шкоди суспільству. Також йшлося про те, що трудовий колектив зобов’язується контролювати його поведінку.

Суд погодився. Він визнав працівника управління винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та звільнив його від відповідальності на підставі ст.21 КУпАП. А матеріали справи про адміністративне правопорушення сказав направити на розгляд трудового колективу Управління транспорту,комунікацій та зв`язку з метою застосування заходів громадського впливу.

Наразі постанова законної сили не набрала. Її можуть оскаржити протягом 10 днів з дня винесення.
До слова, під визначенням “Заходи громадського впливу”, кажуть юристи, може йтися про осуд, попередження, зауваження, публічне покаяння. Також трудовий колектив може відмовитись застосовувати згадувані заходи без будь-яких наслідків для себе.

Перейти до панелі інструментів