18.04.2024
Новини

Гармата “Гіацинт” і військовий оркестр. Тернополянам розповідають про принади служби за контрактом

Сьогодні, 15 серпня, біля ТРЦ “Подоляни” відбувається показ військової техніки. Там представлені 4 одиниці техніки: гармата “Гіацинт”, “Мста-Б”, два КрАЗи. Також у виставці бере участь військовий оркестр.

  • Сьогодні ми проводимо такий своєрідний захід – розповідає  молодший лейтинант 44 окремої артилерійської бригади Юлія Шкугра. – Організовувала його 44 окрема артилерійська бригада. Таким чином ми хочемо показати молодим хлопцям, що контрактна служба – це не страшно.

Микита уже 4 роки перебуває на контрактній службі у тернопільській військовій частині. Раніше хлопець проживав та навчався у Києві.

  • Я пішов контрактником, бо хотів захищати свою Батьківщину, – розповідає хлопець. – Тут є непогані перспективи кар’єрного росту, адже військова служба забезпечує мене харчуванням, одягом та проживанням. Я знаю, що ідучи на пенсію, я буду отримувати якісь кошти, які зможуть забезпечити мені непогану старість.

Микита розповідає, що був в зоні ООС один раз. Проте участі в бойових діях не брав.

  • Підписуючи контракт, один з пунктів – перебування в зоні ООС не менше 1 року, – каже Микита. – Наша бригада знаходиться не на нульовій лінії, не на першій, адже це артилерія і дальність пострілу більше 9 кілометрів. І зазвичай дуже якихось бойових дій не було.

Триватиме виставка військової техніки до 15 години.

Перейти до панелі інструментів