29.03.2024
Молодь Новини

Художників запрошують на мистецький пленер у Зборові

Художньо-мистецький пленер “Зборівська битва ” – “Zboriv Art Battle” триватиме з 16 по 19 серпня у Зборові. На пленер запрошують художників з різних міст, вікових обмежень немає. Організатори забезпечують проживання, харчування учасників та транспорт для здійснення планових заходів.

Творча мета пленеру: змалювання Зборова як місця видатної історичної битви, популяризація української історії, архітектури та мистецтва, сприяння духовному та естетичному розвитку молодого покоління, збагачення культурних надбань і традицій через художню творчість.

Кількість обов’язкових робіт: 2 (1 картина + 1 етюд, або 2 етюди)

Техніка виконання: довільна. Розміри робіт: 50х70 см або за бажанням учасників, розміри етюдів довільні. Обов’язкова тема: краєвиди Зборова і околиць. Обов’язкова умова: участь робіт у виставці за підсумками роботи у Пленері – 16-19 серпня 2019 року. Не допускаються роботи, які пропагують насильство, релігійну та етнічну ворожнечу, розпусту, містять політичну рекламу.

Під час проведення пленеру будуть зустрічі з художниками, обмін досвідом роботи, майстер-класи для всіх охочих. За підсумками пленеру організують реальні та віртуальні виставки творів його учасників. Дві обов’язкові конкурсні роботи залишаються у організаторів пленера і є їх власністю. Учасники мають право привезти з собою для демонстрації та продажу до 5 власних робіт.

Роботи наймолодших учасників пленеру будуть виставлені для оцінки відвідувачами підсумкової виставки з метою визначення трійки переможців. Вони будуть нагороджені спеціальними сертифікатами на придбання художніх матеріалів. Всіх учасників пленеру нагородять грамотами та пам’ятними призами.

Художники повинні мати з собою власні етюдники, пензлі, фарби та інші потрібні для роботи витратні матеріали (вартість використаних фарб та витратні матеріали компенсується організаторами). Основу та полотна для робіт забезпечують організатори при попередньому замовлені згідно форми реєстрації.

До слова, 18 серпня Зборів святкує День міста. О 19.00 на Центральному стадіоні відбудеться святковий концерт. Зіркові гості – Андріана і Роман Скорпіон. 

Довідка

Обов’язкова форма реєстрації на пленер: https://forms.gle/jUFAGMsoGZ194zu46

Участь у пленері не передбачає вступних внесків.

Координатори:

Роман РОСІЦЬКИЙ – 096 906 77 87 – зголошення учасників та мистецькі питання (жанр, техніка, витратні матеріали)

Лілія ОЧКУСЬ – 097 949 43 49 – загальні та організаційні питання (доїзд, проживання, харчування, виставка робіт, майстер-класи)

Василь МАРТЮК – 067 413 42 96 – ідеї та пропозиції 

Леся ГОЛОЯД – 096 345 29 17 – співпраця із засобами масової інформації

Фото: Сергій Зволинський

Перейти до панелі інструментів