24.04.2024
Новини Оперативно Шапіто

У Тернополі чоловік, якого не зареєстрували кандидатом, написав відмову від участі у голосуванні

Заява від Степана Вивюрки надійшла у дільничу виборчу комісію №611125 ОВО №163. У ній тернополянин відмовляється від участі у голосуванні, мотивуючи це тим, що його не зареєстрували як кандидата у народні депутати України через невнесення застави. Про це повідомив директор центру суспільних досліджень «Поліс» Ігор Процик.

  • Чесно кажучи, я таких випадків за виборчу історію не пригадую, – каже Ігор Процик. – Це щось нове, щоб виборець звертався до комісії з проханням позбавити його права голосувати, але він мав право звернутися.

Як вчинила комісія, Ігор Процик сказати не береться.

Серед інших порушень представники центру «Поліс» фіксували несуттєві порушення, такі як розміщення агітаційних матеріалів у день тиші.

  • На дільниці №95 до нас звернулася жінка 1936 року народження, якій поставили примітку НСП (неможливість самостійно пересуватися), а вона вже кілька разів самостійно ходить на вибори, – додає Ігор Процик. – Інший випадок навпаки – чоловік 1944 року народження хотів проголосувати вдома, але йому сімейний лікар у поліклініці №3 не видала довідки для підтвердження організації голосування за місцем перебуванням.

Серед плюсів цих виборів Ігор Процик відзначає відповідне маркування кабінок для людей з інвалідністю.

Перейти до панелі інструментів