25.04.2024
Місто Новини Оперативно

Тернополянам ще раз обіцяють розпочати будівництво Палацу спорту

30 мільйонів гривень на будівництво «Палацу Спорту» у Тернополі та ще 5 мільйонів – на капітальний ремонт приміщення спортивного комплексу на Братів Бойчуків, 4а виділив нашому місту Кабінет міністрів України, повідомила Тернопільська міська рада. 

З цією подією тернополян у неділю пізно ввечері привітав міський голова Тернополя Сергій Надал.

  • Фактично ця новина дає старт будівництву “Палацу спорту”, який надзвичайно потрібний Тернополю для розвитку фізичної культури та професійного спорту, – пише очільник міста на своїй сторінці у соцмережі.

За планом, сучасний багатофункціональний комплекс «Палац спорту» з трибунами та паркінгом вміщуватиме зaли для ігрових видів спорту, зокрема волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону. У приміщення, в якому прийматимуть всеукраїнські та міжнародні чемпіонати, заплановано перенести дитячо-юнацьку спортивну школу греко-римської боротьби, яка наразі знаходиться у приміщенні Тернопільського замку.

Рік тому (у червні 2018 р.) ЗМІ, лояльні до міської ради, повідомляли, що Кабмін виділив 27 млн. грн., відтак будівництво розпочнеться вже в кінці 2018 р. на проспекті Злуки, 3-А. Дофінансовуватися будівництво мало б з міського бюджету. У червні 2018 р. на сайті Тернопільської міської ради йдеться про те, що з міського бюджету виділили 13 млн. грн.

У квітні 2019 року повідомляли про виділення 48,5 млн. з місцевого бюджету на спорудження об’єкту. За словами тодішнього очільника управління спорту Тернопільської ОДА Віктора Мацикура, це лише 10% від потреби.

Чому роботи не розпочали в кінці 2018 р., з’ясуємо у наступних публікаціях.

 

Перейти до панелі інструментів