
На календарі уже серпень, а це значить, що на городах вже збирають ранні овочі, залишаючи вільні ділянки землі. Інші рослини вже відцвіли та починають формувати плоди. Існують культури, які можна висадити у серпні, щоб восени насолодитися свіжим урожаєм.
Капуста
У липні можна висаджувати лише ранні сорти капусти, оскільки інші не встигнуть дозріти. Перед посадкою насіння варто обробити препаратом, а потім на два дні замочити в теплій воді, щодня її змінюючи. Після того як насіння набухне, його можна сіяти в ґрунт. Капуста потребує рясного і регулярного поливу, і вже на початку жовтня ви зможете насолодитися молодим і свіжим урожаєм.
Спаржева квасоля
Це невибаглива культура, якій потрібні лише якісне насіння, місце для посадки та своєчасний полив. Рослина має низький зріст, а її яскраво-зелене та соковите листя приносить не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення.
Горох
Зелений горошок можна посадити по периметру паркану. Насіння, як і для капусти, потрібно замочити на кілька днів. При висадці дотримуйтесь дистанції 5-8 см між паростками і обов’язково встановіть підпори. Додатковою перевагою гороху є його здатність збагачувати ґрунт.
Салати
Салат можна підсівати протягом усього літа, роблячи висадку кожні 20 днів. Не забувайте проріджувати молоді сходи, щоб вони не витягувалися і не втрачали своїх якостей. Обов’язковим є своєчасний полив.
Рукола
Ця культура дуже багата на вітаміни. Перші паростки з’являються вже на 5-й день. Молоді пагони дуже ароматні та ніжні, але для їхнього росту потрібен добре зволожений ґрунт.
Редис
Редис можна сіяти з проміжком у два тижні. Попри скорочення світлового дня, плоди виростуть соковитими та апетитними, якщо підтримувати необхідний баланс азоту в ґрунті.
Редька
Серед популярних сортів варто виділити японські та китайські, зокрема дайкон. При висадці редьки важливо враховувати, що росло на цій грядці раніше. Якщо це були капуста чи редиска, урожай може бути скромним, оскільки у цих культур спільні шкідники. Найкраще висівати редьку після огірків.
Кріп
Кріп, посіяний влітку, зазвичай має соковитіший і насиченіший смак.
Буряк, морква
Для гарної схожості насіння також варто обробити спеціальними препаратами. При проріджуванні залишайте між паростками відстань 6-8 см. Осінні коренеплоди виходять дуже ароматними, соковитими і солодкими, але для зимового зберігання вони не годяться.