
Порадами щодо вирощування соковитих та великих кавунів у соціальних мережах поділився Михайло Апостол.
“Щоб кавун налився великий, солодкий і соковитий, йому в цей період потрібна підгодівля, яка дасть сили для росту плодів. На етапі наливу основний акцент роблять на калій та магній, а азот вже не потрібен (він дає тільки бадилля)”, – розповів український політик, радник начальника ОВА, науковець і волонтер Михайло Апостол.
Чим підживити кавун для кращого росту та солодкості? Коли кавуни починають наливатися, їм особливо потрібні певні елементи. Ось чим можна підживити рослини:
Використовуйте сульфат калію (калій сірчанокислий) для росту та солодкості: 20-30 г на 10 л води. Поливайте під корінь кожні 10-14 днів. Або застосуйте деревний попіл: 200 г на 10 л води, настоюйте добу, а потім полийте під корінь. Можна також розсипати сухий попіл навколо рослини та злегка загорнути в ґрунт.
Магній для солодкості та фотосинтезу: застосовуйте сульфат магнію: 10-15 г на 10 л води. Обприскуйте по листю кожні 10-14 днів.
Мікроелементи для смаку та стійкості: використовуйте комплексні добрива з бором і цинком (наприклад, “Майстер”, “Кеміра Люкс”): 10-15 г на 10 л води. Обприскуйте по листю.