
Літня спека – це час для прохолодних напоїв аби втамувати спрагу та насолодитись улюбленими смаками. Забудьте про звичайну воду з лимоном – настав час відкрити для себе легкі рецепти, які не тільки втамують спрагу, але й подарують незабутні смакові відкриття. У матеріалі “Терміново” ви знайдете корисні та легкі варіанти напоїв.
Тархун
Тархун – напій дитинства. Його смак ні з чим не сплутати. Ловіть простий та доступний рецепт цього напою.
Інгредієнти:
- тархун (естрагон) – великий пучок;
- вода для сиропу – 0.5 л;
- цукор – 50-80 г;
- мінеральна вода – 0.5 л;
Приготування:
Приготувати ароматний лимонад з тархуну (естрагону) дуже просто! Для початку обірвіть листочки рослини — саме вони стануть основою вашого напою. Складіть листя у каструлю, залийте водою та додайте цукор за смаком. Поставте суміш на вогонь і дайте покипіти протягом 5 хвилин. Після цього дайте напою настоятися та повністю охолонути. Охолоджений напій злийте у графін або іншу ємність і ретельно процідіть. Потім вичавіть сік половини лимона безпосередньо у тархуновий напій. Пам’ятайте, що чим довше настоюється естрагон, тим насиченішим і темнішим буде колір лимонаду. Наостанок додайте газованої води для ігристості та легкості. Ваш ідеальний літній напій готовий!
Лавандовий лимонад
Лавандовий лимонад ідеальний напій для літа, адже смакує та освіжає у спеку. Пропонуємо вам легко та швидко його приготувати вдома разом із нашим рецептом.
Інгредієнти:
- Лаванда – 5 ст.л;
- Цукор – 50-100 г;
- Вода для сиропу – 0.5 л;
- Лимон – 0.5 шт;
- Газована вода – 0.5 л;
- Лаванда та кришка у келих.
Приготування:
Для початку з гілочок лаванди обірвіть лише квіточки. Далі жменю квітів та 50-100 грамів цукру киньте у пів літра окропу. Варіть на помірному вогні, дайте покипіти п’ять хвилин, а потім залиште напій настоятись та охолонути. Коли сироп охолоне, процідіть його в графин. Наріжте половину лимона тонкими скибочками та їх потрібно вичавити до лавандового сиропу — ви одразу помітите, як напій трохи посвітлішає. Залишилось лише додати газованої води, і ваш ароматний лимонад готовий.
Житній квас
Житній квас – напій, який стає справжнім порятунком від спеки та чудово втамовує спрагу. Пропонуємо легкий рецепт.
Інгредієнти:
У 10-літрову банку:
– житні сухарі – 250-300 г;
– цукор – 400 г;
– мед – 1 ст.л;
– родзинки – 1 жменя;
– дріжджі – 1,5 ч.л;
– вода -8 л.
У пляшку: 5 родзинок і 0.5 ст.л цукру.
Приготування:
Щоб приготувати смачний житній квас, спершу 250 грамів житніх сухарів залийте півтора літрами окропу і залиште охолоджуватися до 40 градусів. Тим часом у 10-літрову банку налийте теплу воду, додайте 400 грамів цукру та ложку меду для смаку, і ретельно перемішайте. Потім додайте розмоклий хліб із сухарів. Важливо не наповнювати банку повністю, щоб квас не “втік” під час бродіння. Туди ж додайте жменю родзинок.
Якщо ви не плануєте додавати більше нічого, квас буде готовий за тиждень. А для пришвидшення процесу додайте півтори чайної ложки сухих дріжджів. Розмішайте і залиште бродити. Аромат буде специфічний, тож краще розмістити квас на балконі або в іншому місці, де температура триматиметься вище 20 градусів. Через два з половиною дні процідіть квас. У дволітрову пляшку додайте п’ять родзинок і пів столової ложки цукру, залийте квасом. Щільно закрийте пляшку і поставте в холодильник на три дні. Смачно і просто!