23.04.2024
Новини Суди

Два роки умовно отримав водій – винуватець аварії, через яку загинула тернополянка Діана Тригуба

Умовне покарання дав суд водію-винуватцю аварії, через яку обірвалось життя 17-річної тернополянки Діанки Тригуби. Дівчина померла у лікарні, так і не вийшовши за два місяці з коми.

Аварія трапилась, нагадаємо, 22 серпня 2017 о. 4.30 на вул. Яблуневій в напрямку території “Дального пляжу”. 19-річний водій «ВАЗ 210994» Назарій Д. – знайомий таксист дівчини, рухаючись із швидкістю 80 км/год, не впорався з керуванням та в’їхав в дерево. У результаті аварії його пасажирка потрапила з важкими травмами у лікарню. На лікування дівчини рідні свого часу збирали допомогу, оскільки тільки день лікування обходився у непідйомні для родини суми. Однак потерпіла померла за два місяці після аварії, так і не вийшовши з коми.

Як виявилось згодом, таксист на момент аварії був у стані наркотичного сп’яніння.
У суді водій свою вину визнав, повністю погодився із обвинувальним актом, щиро розкаявся та просив вибачення у потерпілого. Загалом, враховуючи клопотання сторін і те, що учасники судового провадження не заперечували, суд визнав недоцільним досліджувати докази щодо обставин, які ніким не оспорюються та обмежився лише допитом обвинуваченого.

Як результат – суд визнав винуватим водія у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху”, дав три роки тюрми з позбавленням права керування на такий же термін. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання, встановивши два роки іспитового строку. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 5 червня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 18 червня.

За даними веб-порталу “Судова влада”, 24 червня 2019 на вирок подано скаргу.

Перейти до панелі інструментів