19.04.2024
Молодь Новини

Сукні за тисячі гривень та розкіш. Чим здивували випускниці 2019 року

Тернопільські випускники урочисто пройшли містом 27 червня. Сотні тернополян зібралися на центральній вулиці міста, аби подивитися на свято. Вже традиційно найбільше уваги під час ходи містом привертають до себе сукні випускниць. Справді очі розбігаються від кольорів та фасонів нарядів дівчат. Хтось шив сукню у місцевому ательє, хтось замовляв у відомого дизайнера. У пошуках омріяної сукні багатьом доводилося їздити у інші міста та обійти не один салон. Про ціни розповідають не всі, мовляв це подарунок батьків. Деякі дівчата кажуть, що за сукню довелося викласти немало – від 10 до 15 тисяч гривень. 

Щодо кольорів, то в тренді цього року золото, пастельні тони – бежевий, пудровий, блакитний. Дехто з дівчат рвав шаблони і одягав цілком чорні сукні, дехто навпаки – білі. Були й випускниці у костюмах, мовляв хотіли показати, що на це свято не обов’язково має бути сукня, а красивою можна бути і в костюмі, які до речі ще й дуже зручний. 

Чим дивували випускниці 2019 року, дивіться у нашому фоторепортажі.

Про те, де купували свої сукні, скільки часу їх обирали та скільки вони коштували, розповіли учениці Української гімназії ім. Франка, яких журналістка зустріла на Театральному майдані. 

– Фасон своєї сукні я вибирала півроку, для мене пошили на замовлення у Львові. Я дуже задоволена своїм образом, – каже Мар’яна Мазур (на фото ліворуч)

Настя Михальчук свою жовту сукню з атласу вибирала недовго. Каже побачила її на картинці в інтернеті і пошила в ательє.Сукня коштувала близько 10 тис грн. 

А однокласниця  Мар’яна Гуменна зізнається, що сукню вибирала довго, бо не могла визначитися з фасоном. 

– Але пріоритетним був колір, я хотіла саме блакитну сукню і пошила її в тернопільському ательє, – каже дівчина. 

Оксана Мельничук купила сукню у Львові ще взимку, ціна – близько 10 тис грн. 

Для святкування випускного увечері дівчата переодягнуться. Кажуть, одягнуть переважно костюми або комбінезони.

Випускниця школи №5 Юлія свою сукню придбала у салоні у Тернополі. Ціна – 300 доларів.

– Це була несподівана покупка. Я думала сукня буде пастельного кольору, а побачила цю і закохалася в неї, – каже дівчина.

Вероніка Шепіть зі школи №11 одягнула на випускний сукню у національному стилі. Наряд вишитий гладдю та бісером придбала у тернопільської дизайнерки.

Випускниці школи №10 одягнули білі наряди, волосся прикрасили діадемами.

– Я купувала костюм у тернопільському салоні. Вирішила обрати ось такий стильний образ, тому що вважаю, що пишні сукні вже давно вийшли з моди і зараз актуальні простота і легкість. Мій костюм обійшовся у 200 доларів, – розповідає Вікторія Подільська ( на фото праворуч).

 

Христина Погорілець каже, що також вирішила змінити стереотип, що випускниця повинна бути у пишній довгій сукні. Обрала комфорт, класику і простоту! Сукню придбала у Львові.

А випускниці школи № 5 обрали для випускного сукні чорного кольору.

– Я не думала, що у мене буде чорна сукня. Але мені дуже сподобався її фасон, то обрала її, – каже Анна ( на фото ліворуч).

– Я вибрала чорний колір, тому що він нестандартний для випускного, всі завжди одягають щось ніжне – біле, рожеве. Вважають, що чорний не може бути на випускному, а ми довели, що може! – каже Маша. – Сукня придбала у Львові, ціна – 600 доларів.

Уляна, Українська гімназія. Сукню придбала у салоні у Львові, ціна – 12 тисяч гривень. Її однокласниця Вікторія (праворуч), пошила сукню у тернопільської дизайнерки
Анастасія Германовська, Українська гімназія. Сукню придбала у салоні в Тернополі. Ціна – близько 15 тисяч гривень
Софія Лисак, школа №3. Дівчина хотіла на випускний сукню блакитного кольору і знайшла її у Львові. Ціна – близько 500 доларів
Даша, Українська гімназія. Сукню придбала у Тернополі. Ціна – 400 доларів

Анастасія Повражек, школа №3. Пошила сукню на замовлення у тернопільському ательє

Перейти до панелі інструментів