29.03.2024
Молодь Новини Файні люди

«Не намагайтесь все завчити напам’ять, а старайтесь зрозуміти». ЗНО на 200 балів – секрети успіху випускниці Галини Данчук

Для випускниці з Коропця Монастириського району Галини Данчук відкриті двері в будь-який виш України. Дівчина показала високі результати на зовнішньому незалежному оцінюванні, набравши майже 200 балів із кожного з чотирьох предметів.

Так, 200 балів Галина отримала на ЗНО з історії України, 199 балів – з української мови та літератури, 198 балів – з англійської мови і 194 – з математики.

Галина Данчук задоволена такими результатами. Каже, для цього дуже багато вчилася.

– Я хотіла високих результатів і сподівалася, що так і буде. Бо на тестах, які проходила під час підготовки до ЗНО, ні разу не набирала менше 190 балів, – каже випускниця. – Звісно 200 це було неочікувано, це був великий сюрприз. І я дуже задоволена таким результатом!

Успіхам Галини радіють її батьки, друзі, вчителі. Про дівчину пишуть ЗМІ, її вітають в соцмережах.

Своїми секретами успіху Галина поділилася в інтерв’ю виданню «Терміново». А також дівчина розповіла, куди планує вступати та дала поради майбутнім випускникам.

– Скільки часу ти готувалася до ЗНО, чи займалися з репетиторами?

– До ЗНО готувалася в 11 класі з репетиторами. Але багато матеріалу повторювала під час підготовки до олімпіади. Я брала участь в олімпіадах з історії, математики, української мови та інформаційних технологій. Спершу в районних, потім у обласних, а також двічі представляла Тернопільську область на четвертому фінальному етапі. Там отримала лише диплом учасниці, але це був для мене дуже хороший досвід.

З репетиторами ми працювали у дуже посиленому режимі, зробили дуже багато тестів. З деякими вчителями працювала безкоштовно, за що дуже їм вдячна.

– Чи не була розчарована, що з інших предметів забракло крапельки до 200 балів?

– Так, української мови і література та англійської мені забракло 1-2 балів. Проте і 199 та 198 балів – це для мене дуже високий результат і я дуже задоволена.

Який предмет на ЗНО був найважчим, а який найлегшим?

– Я не можу сказати, який предмет був найважчим. Для мене вони приблизно на одному рівні складності. Але напевно, найважчою була таки математика. А найлегшою історія – моя улюблена.

Які твої секрети успіху? На що порадиш звертати увагу майбутнім випускникам під час підготовки до ЗНО?

– Я б радила звертати уваги не тільки на ті факти, які згадані в шкільній програмі. Адже на ЗНО насправді є набагато більше інформації. І не треба намагатися все заучувати напам’ять, а старатися зрозуміти. Так набагато краще запам’ятовується. Можливо, якість асоціації придумувати, це справді допомагає.

– Які успіхи на ЗНО твоїх однокласників?

– Серед моїх однокласників є ще один учень, який чудово склав незалежне оцінювання. Його середній бал – 197. Також є дівчата, які склали ЗНО в середньому на 190 балів і вище. Конкуренція між нами була завжди і мені це допомагало вчитися, тому що я хотіла триматися на рівні з усіма. До речі, у нашій школі тільки один випускний клас  – 12 учнів, 4 з них претендують на золоту медаль.

– Ти разом зі своїми однокласниками довели, що сільська школа, яку іноді недооцінюють, може створити серйозну конкуренцію міській. Які переваги навчання у сільській школі?

– На мою думку, в сільських школах є одна велика перевага, – вчителі мають трохи більше часу, щоб приділити його учневі, адже у нас класи менші. І це справді чудово. У нас вчителі різного віку, – є старші, є молодші, але всі чудово викладають. Особливо я вдячна своїй вчительці з історії Тетяні Юліанівні Гаврилишин, яка справді допомогла мені полюбити цей предмет та досягнути такого результату. А також вчительці з української мови Марії Михайлівні Мужів. Ще дякую репетиторці з англійської мови Оксані Володимирівні Ковбас і з математики – Іваник Ганні Володимирівні. Вони чудово зі мною працювали, і ми зробили дуже багато за цей рік.

– Куди плануєш вступати, яку спеціальність обереш?

– Хотіла б вступити до Львівської політехніки – спеціальність «Міжнародні відносини». Але ще розмірковую. Взагалі мені цікаві іноземні мови, – англійська, французька, хотіла б вивчити мови ближніх сусідів – можливо польську, румунську.

Галина Данчук дякує усім за вітання з успішними результатами ЗНО. Зараз дівчина готується до випускного, який відбудеться в суботу, 29 червня. Цього дня чекає з нетерпінням!

Нагадаємо, на Тернопільщині вже восьмеро випускників отримали 200 балів на ЗНО.

Перейти до панелі інструментів