28.03.2024
Новини

З 1 липня оформити біометричний паспорт коштуватиме дорожче

1 липня 2019 року набуде чинності постанова Кабінету Міністрів України щодо  зміни вартості оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорта для виїзду за кордон. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Тернопільській області.

Це перше подорожчання біометричних документів з 2016 року і зумовлене воно збільшенням прожиткового мінімуму. Відповідно до ст. 20 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року. При цьому кошти, отримані як частина адміністративного збору спрямовуються до місцевих бюджетів.

Враховуючи нові вимоги законодавства, оплата документів буде відбуватися за новими реквізитами, які можна знайти на сайті ДМС у розділі «Платіжні реквізити».

Паспорт громадянина України у формі ID-картки вартуватиме:

345 грн – у разі оформлення впродовж 20 робочих днів;

471 грн. – у разі оформлення впродовж 10 робочих днів.

Перша ID-картка у 14 років надалі оформлятиметься безкоштовно.

Нова ціна паспорта громадянина України для виїзду за кордон:

682 грн – у разі оформлення впродовж 20 робочих днів

1034 грн – у разі оформлення впродовж 7 робочих днів.

Зараз для оформлення паспорта протягом 20 робочих днів сума адміністративного збору складає 557 гривень 32 копійки. У випадку термінового (протягом 7 робочих днів) оформлення це коштує 810 гривень 32 копійки.

Важливо! Якщо ви плануєте оформлювати документ у липні, але вже встигли зробити оплату на теперішні реквізити – для отримання послуги, в день прийому під час оформлення заяви-анкети, працівники територіального підрозділу допоможуть вам здійснити доплату. Будьте уважними і обов’язково враховуйте дату звернення до підрозділів міграційної служби.

 

Перейти до панелі інструментів