20.04.2024
Громада Новини

Чому перекривали дорогу в Чортківському районі

Близько півсотні місцевих жителів провели акцію “Україна без ям”. Люди перекрили дорогу Швайківці-Залісся поблизу села Шманьківчики, щоб привернути увагу влади до проблеми неякісного ремонту доріг.

  • Просто організувалися хлопці, небайдужі до того, що відбувається на дорогах. Не встигли її зробити, як вона вже валиться, – розповідає місцевий активіст Олег Захарчук. – Приїжджає бригада 10-15 пияків, асфальт закидає в ліс, а ями не закидає. Влада погрузла в бюрократії, надіюсь, що та нова почне щось робити.

За словами пана Олега, дорогу до Шманьківчиків робили цієї весни, але обмежились лише 620 метрами, і ті зроблені неякісно.

  • Боремось за те, щоб була дорога Шманьківчики-Чортків, вже куди тільки не писали, – додає Олег Захарчук. – Барна Степан організував таку секту, яка робила по 900, по 600, по 500 метрів, і та фірма займалася просто відмиванням грошей, на мою думку. Дороги вже розсипаються.

До протестувальників приїхав заступник голови Чортківської райдержадміністрації Іван Заболотний, сільська голова Шманьківчиків Надія Ненчин, депутат обласної ради Володимир Заліщук.

Щоб привернути увагу до проблеми, активісти запалили шини.

Ми продовжуємо відстежувати проблему.

 

Перейти до панелі інструментів