12.01.2025
Корисне Новини

Солодкий поцілунок літа: вишневий торт з горіхами за 45 хвилин

Будь-який святковий стіл не обходиться без десерту, але зазвичай потрібно доволі багато часу на приготування, велику кількість інгредієнтів тощо. Але якщо ми скажемо, що можна приготувати смачний торт не за всі гроші світу, і з яким не потрібно гратись два дні? Це дуже смачний та простий бісквіт з вишнями та горіхами. Він стане родзинкою вашого свята.

Як приготувати вишневий торт з горіхами за 45 хвилин: покроково

Для приготування бісквіта потрібні такі інгредієнти:

  • 4-5 шт. яєць
  • 100 г борошна
  • 80 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

Для крему:

  • 200 мл 33% вершків;
  • 200 г крем-сиру;
  • 100 г цукру

Для начинки:

  • Горіхи;
  • Вишня (на свій смак).

Почати приготування варто із бісквіта, а для цього потрібно відділити жовтки від білків. Білки збийте до пишної білої маси, а жовтки — з цукром. Коли обидві маси будуть готові — перемішайте їх обережно, щоб не пошкодити структуру білків, а потім туди ж додайте борошно та розпушувач і перемішайте. Коли все буде готово, розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте 30 хвилин.

Тепер почнімо готувати крем. Для цього вершки потрібно збити до густої маси протягом 3-5 хвилин, але краще не перестаратись, адже вершки можуть згорнутись та утворити сирні грудки, тому слідкуйте за консистенцією маси. Паралельно в іншій місткості крем-сир змішайте з цукром. Коли ця маса буде однорідна, додайте сюди збиті вершки. І все – крем готовий.

Спечений бісквіт дістаньте з духовки та дайте йому охолонути декілька хвилин. Після того як охолоне, розріжте на 2 коржі (або 3, якщо у вас дуже маленька форма). Верхівку бісквіта тоненько зріжте та проблендеріть в крихти — це буде посипкою на готовий тортик. Корж змастіть соком з вишень, чи іншою пропиткою. Перемастіть кремом, викладіть вишні та дрібненькі горішки. Те саме повторіть з другим коржиком. Зверху прикрасьте крихтами від бісквіта. Залиште на декілька год в холодильнику і смакуйте.

Перейти до панелі інструментів