28.03.2024
Новини

Жінка, на яку впало дерево, – у лікарні зі струсом мозку, травмою хребта та переломом ноги

У Тернополі дерево травмувало пішохода. Потерпіла тернополянка з численними перебуває на лікуванні у медзакладі. Інцидент трапився 29 травня на вулиці Чехова. Дерево раптово повалилося. У цей момент під ним проходила випадкова перехожа, а дорогою рухалося авто. Жінка миттєво опинилася під стовбуром, незначних пошкоджень зазнав транспортний засіб. Водій авто кинувся на допомогу потерпілій та викликав швидку. Медики  повідомили про подію працівників поліції, повідомляють у відділі комунікації поліції в Тернопільській області.
Швидка забрала потерпілу до обласної університетської лікарні. Лікарі діагностували у пацієнтки струс мозку, травми хребта, та перелом ноги. Її стан наразі стабільний.
Відомості про подію внесли до єдиного реєстру досудового розслідування злочинів згідно статті 367 Кримінального кодексу України. Слідчі встановлюють, чи були порушені норми утримання зелених насаджень і хто буде відповідати за наслідки, адже відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» аварійними вважають дерева, які можуть становити загрозу для пішоходів і транспортних засобів, пошкодити лінії електропередач, будівлі та споруди, а також дерева, що постраждали внаслідок стихійних природних явищ. Крім того, ознаками аварійності є гнила серцевина стовбура, суха верхівка, досягнення вікової межі.

Інцидент стався біля стоматологічного корпусу медуніверситету. Як повідомила прес-секретар Тернопільського державного медичного університету, межа території, на якій знаходиться навчальний корпус ТНМУ на вулиці Чехова, проходить чітко по периметру самої будівлі. Тротуар та зелена зона з деревами перед фасадом будівлі перебувають у підпорядкуванні Тернопільської міської ради. Відповідно догляд і відповідальність за них повністю несе орган місцевого самоврядування.

Фото очевидиці події Ольги Гагалюк.

Перейти до панелі інструментів