25.10.2024
Новини

У Кременці знову надумали піднімати вартість проїзду у громадському транспорті

У Кременці знову планують підвищити тариф на проїзд у громадському транспорту. Перевізники вимагають 17 грн, але фактично вище 15 грн не піднімуть, – зазначають джерела “Терміново” у міській раді.

“Кременецька міська рада інформує, що в період з 25 по 31 жовтня 2024 року проводиться обстеження пасажиропотоків на автобусних маршрутах загального користування з метою розрахунку коефіцієнта співвідношення пасажирів пільгових категорій до платних та ефективного використання коштів місцевого бюджету для компенсації витрат перевізників за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

Передумовою цього обстеження є подання перевізниками розрахунків бажаної вартості тарифу на перевезення громадян у зв’язку зі значним зростанням вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів у період воєнного стану в Україні.

Зважаючи на те, що ще з січня 2024 року перевізниками неодноразово подавалися звернення щодо перегляду тарифу, але в період повномасштабного вторгнення та враховуючи те, що доходи населення не зростали, міська рада щомісячно здійснює компенсацію витрат перевізникам за перевезення пасажирів пільгових категорій, тому тариф залишався незмінній. На сьогодні постало питання невідповідності чинного тарифу собівартості перевезень, оскільки ціна паливно-мастильних матеріалів значно зросла. Тому для встановлення реального тарифу та визначення розміру компенсації з місцевого бюджету витрат перевізників за результатами обстеження пасажиропотоку на автобусних маршрутах буде проведено аналіз економічного обґрунтування доцільності підвищення тарифу, поданого перевізниками”, – зазначають у міській раді.

Нагадаємо, востаннє вартість проїзду у громадському транспорті в Кременці підіймати уже під час війни. Тоді тариф збільшили до 12 грн.

Перейти до панелі інструментів