25.10.2024
Новини Оперативно

Міський голова Почаєва відмовився від апеляційної скарги щодо повернення лаври державі

Раніше “Терміново” повідомляло, що міський голова Почаєва Василь Бойко виступив на боці УПЦ МП, підписавши апеляційну скаргу щодо повернення Лаври державі. Зважаючи на суспільний резонанс і реакцію громадськості на таке рішення, у Почаївській міській раді прокоментували ситуацію та відмовилися від апеляційної скарги.

“У справі щодо скасування права власності на комплекс споруд Свято-Духівського монастиря, Почаївська міська рада подала апеляційну скаргу з причини того, що не вважає себе належним відповідачем у цій справі, оскільки попереднім рішенням господарського суду Тернопільської області від 14.08.2024 року, було скасовано державну реєстрацію права власності від 2004 року на об’єкти нерухомості, які ніколи не належали Почаївській міській раді.

Але враховуючи резонанс у засобах масової інформації, з метою уникнення маніпуляцій та перекручувань, міською радою 21.10.2024 року було подано заяву до Західного апеляційного господарського суду про відмову від апеляційної скарги”, – зазначають у міській раді.

Перейти до панелі інструментів