13.10.2024
Новини

У Тернополі прощаються зі знаним та шанованим професором медицини

Про втрату повідомили у ТНМУ ім. І. Я. Горбачевського, де глибоко сумують з приводу смерті професора Юрія Бондаренка.

Читайте також: У Кременці попрощаються зі співзасновницею та першою очільницею Товариства відродження польської культури

“Ректорат, профком, працівники та студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського глибоко сумують з приводу смерті професора кафедри патологічної фізіології Юрія Бондаренка (15 липня 1936 – 11 жовтня 2024).

Юрій Іванович належав до когорти людей, які були переповнені енергією, не зупинялися на досягнутому й постійно випробовували свої можливості. Він був українським вченим-патофізіологом, автором і співавтором понад 450 наукових і навчально-методичних праць, співавтор 3 винаходів.

З липня 2005 року Юрій Бондаренко очолював навчально-науковий інститут моделювання та аналізу патологічних процесів. Кафедру патологічної фізіології очолював з 2012 по 2018 роки.

Де б не працював Юрій Іванович, він завжди проявляв ініціативність та велику працездатність. Багато енергії вклав у вдосконалення навчально-методичної роботи на кафедрі.

У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу з його близькими й рідними, а також колегами. Світлий, добрий спомин про Юрія Івановича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав.

Ми згадуємо його як мудрого науковця, який відкривав всім невичерпну силу знань. Його внесок у розвиток української медичної науки є неоціненним.
У скорботі низько схиляємо голову та молимося за упокій його душі.
Вічна пам’ять!

Панахида відбудеться у Будинку Скорботи (вул. Микулинецька, 27) о 19:00 12 жовтня 2024 р.”, – зазначають в університеті.

Перейти до панелі інструментів