27.09.2024
Новини

Бігав голий по селу: біля Кременця вночі 44-річний зборівчанин вчинив акт вандалізму над могилами українських військових. Відео

Шокуюча подія трапилася у ніч на 27 вересня у с. Великі Млинівці, що біля Кременця. На ранок на кладовищі, де поховано багато українських захисників, виявили розкидані фото військових та квіти, порвані прапори. Поліція одразу взялася за пошуки зловмисників.

Вранці родичі Героїв, які віддали життя за нас і країну, застали жахливу картину.

  • Щоранку приїжджаємо відвідати наших рідних і побачили таке, – каже удова загиблого полковника Сергія Лі Людмила.
  • Дуже прикро і боляче, що у когось підіймається рука на святе. В українців завжди було святим місцем могили рідних. Поламані хрести, порвані державні прапори, понищені фото наших Героїв – це для мене щось неймовірно шокуюче. Але я вдячний правоохоронцям, які так швидко зреагували і уже працюють на місці злочину, – каже настоятель Преображенського собору у Кременці о. Володимир Буграк. – Впевнений, що винуватці понесуть покарання.

Очевидець, який зупинив вандала, розповів, що чоловік був зовсім голим і кидався на людей.

  • Я його зупинив. Він кидався у мене флагштоком, хотів мене ним проштрикнути. Ми їхали вранці, побачили, що йде чоловік геть голий. Потім побачили, що він ламає флагшток, запитав: “Що ти робиш?” і він спробував напасти. Доки я діставав якийсь засіб захисту з багажника, він утік, – каже кременчанин, який зупинив зловмисника.

Оперативно правоохоронці встановили особу вандала. Ним виявився психічно хворий чоловік 44-річний мешканець Зборівської громади. Його затримали голим. Достеменно пояснити свої дії правоохоронцям він не зміг. Порушника затримали.

 

  • Ми ще не маємо підтвердження, що він справді психічно хворий, його адекватність оцінять фахівці. Але при розмові затриманий не зумів чітко пояснити, для чого вчинив цей акт вандалізму. Говорив щось про те, що прапори на могилах мають бути червоно-чорні, а не жовто-блакитні, – розповів “Терміново” начальник відділу комунікації ГУ Тернопільської поліції Сергій Крета.

Наразі 44-річного чоловіка затримали, з ним розмовляють місцеві правоохоронці. Тим часом від односельців чоловіка з’явилася інформація, що він і сам військовий, начебто, отримав контузію. Що сталося насправді та що підштовхнуло його до таких дій, з’ясує слідство.

Відео Зої Карп’юк

Перейти до панелі інструментів