27.09.2024
Новини Промо

eSIM: що це таке і як працює?

eSIM технологія стрімко набула слави електронної віртуальної сімки, яка складає гідну альтернативу фізичним SIM-картам. Але уявлення користувачів про те, яким є цей інноваційний мікрочип і що він в собі несе — зовсім різні. В цій статті спробуємо розкрити суть eSIM та головні цілі її використання.

Що таке eSIM?

Віртуальна SIM має вигляд пристрою схожого на мікрочип, що інтегрований в конструкцію смартфона. Тобто його можна побачити лише на виробництві мобільних пристроїв. В руки користувачу eSIM потрапляє в готовому зібраному смартфоні й витягнути його з корпусу власноруч неможливо як й інші технічні елементи.

eSIM технологія — це вже більше про сукупність можливостей, якими наділена віртуальна SIM. Тут існує високий рівень безпеки, комфортна експлуатація, захищеність від несанкціонованого доступу, ергономічність і якість звʼязку. Останній параметр дуже залежить від оператора мобільної мережі, якого ви оберете для підключення eSIM.

Як підключити?

На сайті Київстар купити есім можна всього за декілька хвилин і для цього не потрібно виходити з дому за покупкою, чекати доставлення або ж займати чергу в фізичному представництві мережі.

Активувати eSIM та підключити новий номер можливо за три кроки:

  1. Оберіть тарифний план для eSIM з комфортними умовами та прийнятною для вас абонентською платою.
  2. Оформіть замовлення на сайті.
  3. Отримайте на електронну пошту QR-код для активації віртуальної сімки та завершіть всі етапи налаштувань, що вказані в інструкції.

Як це працює?

Електронна SIM одразу після активації виконує таку ж саму роль, як і фізична SIM-карта. Можна спокійно робити дзвінки, надсилати SMS, підключатися до інтернету, а залежно від моделі пристрою ще й роздавати його для інших смартфонів як модем.

eSIM технологія забезпечує нові можливості у користуванні смартфонами. Їх відчуває і користувач, і це приємно помічати в роботі самого пристрою. Мова йде про:

  1. Якість зв’язку. Ніякі механічні пошкодження не впливають на вбудований мікрочип в телефоні, натомість для слота під фізичну SIM завжди існує ризик потрапляння піску, пилу й інших речовин з навколишнього середовища.
  2. Безпека. Сімка є найуразливішим місцем у смартфоні та найціннішим для кожного користувача. При втраті телефона або крадіжці — заблокувати eSIM на сайті оператора можливо за лічені хвилини. Це означає, що доступи до програм і додатків, де фігурує номер телефону теж будуть заблоковані. І ніякі SMS про підтвердження несанкціонованих дій не надійдуть зловмисникам в руки.
  3. Герметичність. Міцність найновіших водонепроникних пристроїв підвищується, коли в конструкції телефона немає слота для SIM.

Надійність, зручність, безпека і комфорт — головні переваги технології eSIM. Вони відчутні в щоденному користуванні смартфоном, в подорожах і під час розвʼязання робочих питань. Це інновація, яка не лякає, а навпаки спрощує життя і всі його комунікаційні процеси!

 

Перейти до панелі інструментів