23.09.2024
Новини Оперативно

Усе ліжко в грошах: молоді тернополяни заробляли на ухилянтах мільйони, подробиці резонансного затримання

Тернопільські правоохоронці завдали чергового удару по злочинному бізнесу, який процвітав на війні. Була ліквідована міжрегіональна злочинна група, яка організувала незаконний виїзд за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Як повідомили у поліції, організаторами схеми були двоє 24-річних жителів Тернополя. Вони створили справжню злочинну мережу, до якої залучили ще п’ятьох осіб. Кожен з учасників мав свої чітко визначені ролі: хтось шукав “клієнтів”, хтось організовував переправлення через кордон, а хтось займався фінансовими питаннями.

За даними слідства, зловмисники брали від 8 до 10 тисяч доларів з кожного чоловіка, який хотів виїхати за кордон. Загалом, за час своєї діяльності вони переправили через кордон щонайменше сім осіб.

Під час масштабної спецоперації, яка проводилася на території кількох областей, правоохоронці затримали всіх фігурантів справи. Було проведено понад 50 обшуків, під час яких вилучили велику суму готівки в різних валютах, елітні автомобілі та інші речові докази.

Зараз усім затриманим оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею “незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Перейти до панелі інструментів