20.09.2024
Новини

Масштабні обшуки на Тернопільщині: на гарячому затримали ще одного корупціонера

У п’ятницю, 20 вересня, на Тернопільщині відбулась ціла хвиля обшуків. Спочатку стало відомо, що на гарячому, при отриманні 4 тисячі доларів хабаря, затримали мешканця області, який влаштував цілу схему з ухилення від мобілізації, а також виїзду військовозобов’язаних за кордон. Тепер же з’явилась інформація про одержавння неправомірної вигоди мешканцем Чортківського району.

Ділка з Тернопільщини затримали на гарячому – під час отримання 2 траншу – 500 доларів США. За ці кошти він мав вплинути на працівників районного відділу поліції та ТЦК.

“За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 39-річному жителю Чортківського району за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України)”, – повідомили у Спецпрокуратурі Західного регіону.

Під час отримання 500 доларів США другої частини обумовленої суми коштів підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Напередодні він отримав аванс у розмірі 5500 доларів США. Правоохоронці задокументували усі епізоди передачі неправомірної вигоди.

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Перейти до панелі інструментів